Vad är kosttillskott?

Femistina kosttillkott

De kosttillskott som säljs i Sverige, på apotek och hälsokostaffärer, går igenom kontroller och omfattas av alla de regler EU har satt upp. Reglerna ser till att kosttillskottet är helt säkert och håller de höga kvalitetskrav som ställs. Reglerna styr hela produktionskedjan – från produktutveckling till hur förpackningen ser ut.

Alla kosttillskott som säljs i Sverige kontrolleras av Livsmedelsverket. Livsmedelslagstiftningens syfte är att skydda dig från farliga produkter samt se till att du inte blir vilseledd. Det är t ex noga reglerat hur förpackningar får se ut, vad som skrivs på förpackningarna och hur produkten presenteras.

Det finns några tips du kan tänka på när du ska köpa kosttillskott:

  • Köp kosttillskott från svenska apotek eller hälsokostaffärer.
  • Ta aldrig kosttillskott som ersättning för en varierad kost eller hälsosam livsstil.
  • Läs bipacksedel och information som står på förpackningen.
  • Har du frågor eller funderingar kring kosttillskott så tveka inte att höra av dig till tillverkaren eller återförsäljaren.

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå